Landmade

Landschap + Architectuur

zonnige patiotuin

De familie Hageman wilde hun patiotuin transformeren tot een gezinstuin met een ruim terras, gras, een moestuin voor de jongens en jaarrond een kleurrijk beeld. 
De verhoogde border zorgt voor diepte in de smalle langgerekte ruimte. De gemetselde rand sluit mooi aan bij de bakstenen in de gevel van de woning. Het wildverband in de tegels van het terras maakt het terras strak en speels tegelijk. 
Het beplantingsplan heb ik afgestemd op de extreme omstandigheden van de tuin: aan de ene zijde volle zon, aan de andere zijde natte schaduw. Het resultaat is een soorten- en kleurrijk palet. 

Onze achtertuin was toe aan een stevige renovatie. Met je open, kritische blik gaf je ons veel ideeën. Die inspiratie hebben we omgezet in het maken van een ontwerp. Het was fantastisch leuk om dat samen met jou te doen. Wij leerden over zichtlijnen; jij kreeg een beeld bij onze wensen. Je uitwerking van onze plannen had iedere keer weer een verrassend resultaat. Daarbij waren we onder de indruk van je plantenkennis, je kordate presentatie en je humor. De overdracht van de plannen aan de hovenier verliep prima en nu groeit en bloeit alles.
Wat hebben we een prachtige tuin gekregen, Audrey!

Heel veel dank,
Evert Hageman & Astrid van Winden