Landmade

Landschap + Architectuur

klassieke tuin modern gebruik, Den Haag

De klassieke symmetrische indeling van deze 34m diepe tuin paste perfect bij het statige woonhuis, maar sloot minder goed aan bij de moderne gebruikswensen van de bewoners, een jong gezin met 3 kinderen. Met behoud van de basisindeling hebben we corridors geplaatst, waardoor verschillende 'kamers' ontstaan, die door het aanwezige pad verbonden worden. Twee rustige terrassen zijn afgescheiden van de speelplekken, maar behouden wel het zicht op de spelende kinderen. Voor de kinderen hebben we een voetbalplek, schommels en moesbakken opgenomen in het ontwerp. De opdrachtgevers zijn plantenliefhebbers en wilden een groot deel van de beplanting graag behouden. Het beplantingsplan voor de nieuwe borders en een deel van de oude borders is hierop afgestemd. 

credits: i.s.m. Michele Boaretti
realisatie: eind 2019